Dag 2

Alla kattungarna har gått bra upp i vikt smiley

Vissa katter flyttar omkring kattungarna för att skapa trygghet och gömma dem för faror. April gjorde det med sin första kull och jag var då beredd andra gången April fick kattungar, så då hade jag redan fixat till samma gömställe som hon hade förra kullen till ett kattungebo. Yulias farmor Nally var inte en sådan kattmamma som ville flytta på kullen, det var så skönt. Det är rätt jobbigt och stressande för alla inblandade när de flyttas kattungar hit och dit. Men Yulia är en sådan kattmamma som vill flytta på kullen, speciellt en kattunge ville hon alltid ta med sig, i början kunde jag flytta tillbaka den, men till slut får man ge upp och möblera omrummet för att Yulia ska få ha sin kull där hon känner sig tryggast, under sängen smiley
Det bästa med att vara många kattungar i kullen är att de håller varandra varma. En kattunge kan inte skapa egen värme utan behöver få den hos mamma eller annan värmekälla smileyDag 2 var Yulia en supermamma smiley hon låg inne hos kattungarna i stort sett precis hela dagen, 8 timmar i sträck. Jag var inne med mat och vatten som jag matade henne med för att hon inte lämnade dem. Senare på kvällen var hon på toaletten lite och låg lite utanför kattungarna för att kyla ner sig och sträcka ut kroppen lite smiley