Harry sjuk – han har troligen svalt ett grässtrå fel

Stackars Harry, efter en toppdag utomhus på tomten kom han in vid 18-tiden och harklade sig, kräktes vitt skum och mådde allmänt dåligt. Han var jätteirriterad av något i halsen och kunde inte äta fast han verkade jättehungrig, så fort han ens rörde på kroppen bara lite på huvudet så irriterade det i halsen och han harklade sig och hostade så mycket att han kräktes skum, igen och igen. Stackars Harry. Jag avvaktade lite innan jag ringde veterinären, det var ju som alltid en söndag när det händer tokigheter…

Harry satt ihopkuren och knep med ögonen och öronen låg ut med sidorna. Usch det gör så ont i min kropp och se att han mår dåligt. När ens katter är sjuka är det enda man tänker på, det är extremt stressande att inte kunna hjälpa dem oavsett om det är litet eller stort. Jag känner mig så hjälplös. När jag ringde veterinären på akuttid så trodde de också att han fått ett grässtrå i halsen som hamnat fel. De frågade om han andades bra och gör han det tyckte de att han skulle vänta att komma in akut på en vardag istället (dvs nästa morgon) om han inte blir mycket sämre, för då fanns det bättre med personal och veterinärer på plats. Oftast för att få ut ett grässtrå som satts sig fel i halsen behövs det sövas och plocka ut det via munnen.

Så vi avvaktade med att åka till djursjukhuset. Jag ville få i Harry lite mat så han inte gick helt tom i magen och så hade han ju kräkts mycket, det är ju inte bra för magsyran. Som uppfödare har jag alltid KRM hemma. KRM burken var i och för sig utgången, men bättre än bara vanligt vatten tänkte jag, samt att det är som välling. Varmt och lenande för magen. Jag sprutade i Harry lite grann, bara lite 3 ml så han inte skulle kräkas upp det igen. Det verkade hjälpa lite, Harry var fortfarande väldigt besvärad men rörde sig mer i huset och satt inte och knep med ögonen på samma ställe. Han harklade sig mindre och framförallt kräktes han inte upp krm:en smiley Det var lite positivt och skönt att kunna gå och lägga sig och veta att han mådde en aningen bättre.

Filmen har väldigt dåligt ljus, men man hör hur stackars Harry är irriterad av grässtråetKl.05:00 stod alarmet på för att vi skulle vara hos veterinären som första akutbesöket var min plan. Alla katterna fick mat och jag provade att ge Harry mat och se om han blivit bättre under natten. Egentligen kanske det inte var så smart att ge honom mat på morgonen innan vi skulle åka och eventuellt få sedering för sövning (då måste de vara fastande minst 6h innan), men jag tänkte att han få bara lite grann. Det var så jätteskönt att se Harry kl.06:00 försöka äta lite mjukmat, han fick han bara ner 2 munnar som var väldigt ansträngt att svälja, men efter någon minut så kräktes Harry upp maten och då kom det ut ett litet grässtrå på ca 2 cm. Kan det vara det grässtrået som satt på tvären och irriterade så mycket?

JA!!!! Det måste det ha varit, för kort efter det blev Harry betydligt piggare. Han ändrade sig och man riktigt såg att han mådde bra och att han blev min gamla vanlig Harry! Jag tryckte i honom lite KRM (4 ml) för att han skulle få något varmt i halsen och magen som lenade smiley Sedan fick han mjukfoder som han åt med mycket god apitit smiley Min älskade Harry han måste varit jättehungrig så skönt att se att han är sig själv igen och att han äter som han ska smiley Jag tror att sedan 18-tiden i går kväll har varit jättejobbig för Harry och han har säkert sovit urdåligt, efter att fått bort grässtrået och ätit rejält med mjukmat så somnade han i sängen tillsammans med Thyme smiley Vi stannar inne allesammans idag och tar det lungt, så Harry och alla katterna får en inne-vilar-dag smiley Det var också jätteskönt får båd Harry och matte att slippa åka till veterinären, som vi ringde och ställde in smiley